Karácsonyi kézműves foglalkozások a gótika jegyében

Karácsonyi kézműves foglalkozások a gótika jegyében

A Rozsnyói Bányászati Múzeum ismét megszervezi a közkedvelt karácsonyváró kézműves foglalkozásait, amit idén a Falfestmények éve keretében a gótika témakörével kapcsolnak össze. 

Az alsó tagozatos alapiskolás tanulókat izgalmas kézműves programok várják. A gyerekek először elbeszélgetnek a múzeum dolgozóival a különleges gömöri gótikus templomok jelentőségéről és megőrzésük fontosságáról. Több pédán bemutatják, hol találhatók a freskókon a karácsony, Jézus születésének jelképei, és azt is, milyen módon ábrázolták azokat. Ezt követően a tanulók elkészítik saját karácsonyi díszeiket.

A karácsonyi kézműves műhelyek december 4. és 20. között fognak zajlani Rozsnyón, a Sentinel Élményközpontban. A programra előzetes bejelentkezés szükséges, a résztvevők létszáma korlátozott. A részvételi díj 2€/tanuló. Jelentkezés: Mgr. Badin Gabriella, e-mail: pedagog.galeria@banmuz.sk, tel.: 0907 769 338.

A rendezvény a Falfestmények éve Besztercebánya és Kassa megyében elnevezésű programsorozat keretében valósul meg, melyet az Európai Kulturális Örökség cím elnyerése alkalmából hirdettek meg a 2023-as évben. A neves díjat a gömöri és kishonti régió 12 gótikus temploma egységes területként nyerte el tavaly.

  • pr-i, Rozsnyó-vidék


Hagyj üzenetet