Vidám Mikulás-ünnepség és karácsonyváró este Krasznahorkaváralján

Vidám Mikulás-ünnepség és karácsonyváró este Krasznahorkaváralján

Krasznahorkaváralja község és a helyi önkéntes tűzoltószervezet az önkormányzat kulturális- és sportbizottságával, valamint a Csemadok helyi alapszervezetével együttműködve karácsonyváró ünnepséget szervezett december 9-én, szombaton. 

A Mikulás szombaton délután a segítőivel – az angyalokkal és az ördöggel – együtt bejárta a falut, és ajándékot osztott a gyerekeknek. Este a kultúrház udvara megtelt emberekkel, zenével, fénnyel, illatokkal és nevetéssel. A rögtönzött “színpadon” beszédet mondott a polgármester, majd a helyi gyerekek szlovák és magyar versekkel, zenés produkciókkal köszöntötték a Mikulást, és karácsonyi műsorával fellépett a Csemadok énekkara. A Mikulás vezényletével felkapcsolták a kultúrház udvaron álló hatalmas karácsonyfa fényeit, és mindenki akart vele egy közös fotót.

 

A karácsonyváró forgatagból a finomságok sem hiányoztak, a gyerekek a vattacukornak örültek, a felnőttek puncsot és kolbászt fogyasztottak, de a helyi szlovák alapiskola tanulói által készített csinos karácsonyi díszekből is lehetett válogatni.

 

A Csemadok alapszervezet a kultúrházban mézeskalács díszítéssel-sütéssel, kolbásszal, valamint Kún Károly és Čižmárik Marika zenés estjével várta a közönséget.

További képekért kattintson Facebook-oldalunkra!

  • Rozsnyó-vidék, szöveg, fotó: Prékop Ivett


Hagyj üzenetet