Húsvéti alkotóműhely és a pásztorhagyományok megismerése várja a gyerekeket a múzeumban

Húsvéti alkotóműhely és a pásztorhagyományok megismerése várja a gyerekeket a múzeumban

A Rozsnyói Bányászati Múzeum idén is megszervezi a közkedvelt húsvéti kézműves foglalkozásokat az óvodás és alapiskolás gyerekek számára – ezúttal a pásztorhagyományokkal kiegészítve. 

Ebben az évben a múzeum munkatársai – az újdonság jegyében – összekötötték a húsvéti témájú foglalkozásokat a közelmúltban megnyitott Pásztoresztendő című kiállítással. A gyerekeket különböző interaktív játékok várják, miközben sok érdekességet megtudhatnak a pásztorok húsvét előtti időszakhoz kapcsolódó szokásairól, hagyományairól.

„A húsvéti ünnepek előtt születnek a kisbárányok, de nemcsak azok. A pásztoroknak ebben az időszakban sok dolguk volt, fontos feladatokat láttak el, és mi szeretnénk a gyereknek közelebbről bemutatni az ünnepek előtti készülődések hagyományos hangulatát,“ számolt be a programról Mgr. Badin Gabriella múzeumpedagógus. A gyerekek nemcsak új élményekkel és ismeretekkel térhetnek haza, hanem magukkal vihetik a sajátkezűleg készített húsvéti díszeket is.

A húsvéti alkotóműhely március 11-től 27-ig fog zajlani, munkanapokon 8:00 és 15:00 óra között a Bányászati Múzeum Galériájában (Bányászok tere 25.). A foglalkozás időtartama 60 perc, a részvételi díj 2€/tanuló. Mivel a résztvevők létszáma korlátozott, a gyerekcsoportok számára előzetes bejelentkezés szükséges az alábbi elérhetőségek egyikén: Mgr. Badin Gabriella, e-mail: pedagog.galeria@banmuz.sk, tel.: 0907 769 338.

Pásztoresztendő a fotográfus szemével a Rozsnyói Bányászati Múzeum Galériájában

A Rozsnyói Bányászati Múzeum márciusi kínálata

Márciustól változik a Rozsnyói Bányászati Múzeum történelmi tárlatának látogatási időrendje

  • Prékop-i, Rozsnyó-vidék


Hagyj üzenetet