A betléri kastély idén is változatos programokat kínál a nyári idényben

Koncertek, gyermeknap, történelmi piknik, sportrendezvények és különleges esti tárlatlátogatások is szerepelnek a Betléri Múzeum nyári szezonra tervezett programkínálatában. 

Május 18-án kerül megrendezésre a hagyományos Múzeumok Éjszakája a betléri Andrássy-kastélyban. Május 24-én a Lotz Trio és barátai adnak koncertet, és idén is útba ejtik Betlért az „500 szlovákiai km” elnevezésű autóverseny veterán járművei, melyeket május 28-án lehet megcsodálni a kastélyparkban. A múzeum ebben az évben is bekapcsolódik a Nyitott kertek és parkok hétvégéje nevű rendezvénysorozatba, ennek keretében június 2-án gyermeknapra várják a legifjabb látogatókat.

Június 8-án rendezik meg az Andrássy Géza Vadásznapot, 22-én pedig a The Race Woman nevű sporteseményt. Július 6-án és augusztus 3-án a közkedvelt esti tárlatlátogatások vezetői rendhagyó, máskor nem látogatható útvonalakon kalauzolják majd a kastélyban az érdeklődőket. A kosztümös résztvevőket és finom falatokat felvonultató történelmi piknikre július 13-án kerül sor.

Augusztus 4-én operaénekesek koncertje várja a zenekedvelő közönséget, az Andrássy Kaunitz Eleonóra emlékére szervezett operaest pedig augusztus 17-én valósul meg.

A nyári szünetben, július és augusztus folyamán (kedvező időjárás esetén) minden szerdán jógaórát tartanak a kastélyparkban, szombatonként pedig nyári mozi szórakoztatja a látogatókat.

Szeptemberben várhatók az Európai Kulturális Örökség Napok rendezvényei és a tárlatvezetők találkozója.

  • pr-i, Rozsnyó-vidék, nyitókép: Kmotrik Fanni, fotók: facebook.com/MuzeumBetliar

Related Posts

A legnagyobb slágerektől és mulatós daloktól lesz hangos Csáb – a 240 éve született Szeder Fábiánra is emlékeznek
Trópusi lepkéket figyelhetünk meg a betléri kastély parkjában
Gömöri gasztrofesztivállal veszi kezdetét a Rozsnyói Kulturális Nyár