Szabadidős és kreatív programokkal az integrációért

Szabadidős és kreatív programokkal az integrációért


Esemény részletek


A rozsnyói székhelyű Gömöri Művelődési Központ augusztus utolsó hetében szervezi meg második alkalommal a Közösen az integrációért elnevezésű rendezvénysorozatát.

2014. augusztus 25-26-án a várhosszúréti Kézművesházban 9.00 órától 12.00-ig a résztvevők kézműves foglalkozásokon vesznek részt (textilbabák varrása, fazekasság, játékok készítése, csipkeverés, gyöngyfűzés, szalvétatechnika, kosárfonás stb.), lesz kemencében sült hagyományos ételek bemutatója (lángos, kenyér, stb.), állatterápia (lovaglás), zeneterápia (Tibeti Gyógyászati Központ, Kassa), jóga a természetben (Jóga a mindennapi életben, Eperjes), előadás – Az egészséges táplálkozás fontossága a mindennapi életben, valamint csoportterápia szakember vezetésével, zenei kísérőprogram és kirándulások.

A rozsnyói Subsídium nyugdíjas otthonban és szociális szolgáltatások házában 2014. augusztus 27-én 9.30-tól 11.30-ig szintén különböző kézműves foglalkozásokat szerveznek, mint pl. batikolás, textilbabák varrása, fazekasság, játékok készítése, csipkézés, gyöngyfűzés, szalvétatechnika, kosárfonás stb., továbbá zenei kísérőprogram, előadás (Gyógyteák gyógyhatásai és elkészítésük) és  szakember által vezetett csoportterápia várja a jelenlévőket. A következő napon, augusztus 28-án 9.30 és 11.30 óra között kiállítás nyílik a Subsídiumban, a résztvevőket megajándékozzák az elkészült alkotásokkal és megtekintik a kassai Bábszínház előadását.

 

A rendezvény partnerei a Gömöri Kézművesek Társulása, SZSZH Subsídium, SZSZH Jasanima, a dobsinai gyermekotthon, Tibeti Gyógyászati Központ – Kassa, Jóga a mindennapi életben – Eperjes. A program a Szlovák Köztársaság Kulturális Minisztériumának támogatásával valósul meg.

-prékop-i, rozsnyovidek.sk

Letöltés

A www.rozsnyovidek.sk oldalon megjelent bármilyen tartalom (írás, kép, hang, videó stb.) utánközlése csak és kizárólag a szerkesztőség engedélyével, változtatás nélkül, a portálra, mint forrásra utaló egyértelmű hivatkozás és az oldalra mutató link feltüntetésével lehetséges!



Hagyj üzenetet