Hétfőtől visszaállítják a diákok számára az ingyenes vonatközlekedést

Hétfőtől visszaállítják a diákok számára az ingyenes vonatközlekedést

Andrej Doležal közlekedési miniszter aláírta a határozatot, melynek értelmében 2020. június 1-től megújul az ingyenes vonatközlekedés minden tanuló és diák számára. A tanulók hétfőn visszatérnek az iskolákba, ezért újraindítjuk az ingyenes vonatközlekedést is, ahogyan megígértük. Bízom abban, hogy a járványhelyzet már csak javulni fog, és fokozatosan megújíthatjuk a nemzetközi közlekedést is,“ nyilatkozta a miniszter.

A tanulók és diákok számára a díjmentes közlekedést teljes mértékben visszaállítják, úgy, mint a rendkívüli helyzet kihirdetése előtt volt. Ez azt jelenti, hogy június 1-jétől minden diák ingyen utazhat, függetlenül attól, hogy egy adott iskolában részlegesen vagy teljes mértékben indították-e újra az oktatást.

A minisztérium a központi válságstáb legutóbbi ülésén javaslatot nyújtott be az egyes nemzetközi vonatjáratok újraindításáról, mivel azonban ezt nem fogadták el, az ügyben további tárgyalások várhatók.

A minisztérium javaslatot dolgozott ki a kereskedelmi repülőjáratok újraindításával kapcsolatban is, ami bizonyos korlátozásokkal május 29-től lépne érvénybe. Az első fázisban legfeljebb 20 fős utaskapacitással induló nem rendszeres (ún. charter) járatokról van szó, szlovákiai állampolgárok számára. A Szlovákiából újraindított légiközlekedés Magyarország, Lengyelország, Csehország, Ausztria, Szlovénia, Horvátország, Németország, illetve Svájc területét érinti. A végső döntést a központi válságstáb hozza majd meg.

– rozsnyovidek, fotó: pixabay.com



Hagyj üzenetet