Elloptak Gombaszögről egy műtárgyat, az egyesület nyomravezetői díjat ajánlott fel

Elloptak Gombaszögről egy műtárgyat, az egyesület nyomravezetői díjat ajánlott fel

Ismeretlen tettesek elloptak egy műtárgyat a Gombaszögi Nyári Tábornak is helyet adó kemping területéről. A sárkányszerű alakot formázó szökőkúti szobrot mindenképpen szeretné visszakapni a terület tulajdonosa, a Sine Metu Egyesület, a nyomravezetőnek Orosz Örs 500 € pénzjutalmat ajánlott fel közösségi oldalán

Kedves Barátaim! Most igazán a segítségeteket szeretném kérni, a képen látható, egyesületünk gombaszögi birtokáról ellopott műtárgy megtalálásában! A képen látható rézötvözetből készült 19. század végi szökőkúti szobrot annak idején azért vásároltuk, hogy egyrészt ne adják el külföldre és maradjon itt a régióban, ahonnét származik, másrészt, hogy a Bebek Rezidencia nevet viselő park dísze legyen négy további kerti bronzszoborral együtt. Nemrég azonban az Andrássy kúria mellől ismeretlenek eltulajdonították – számolt be Orosz Örs január 8-án a lopásról.

Hangsúlyozta, egyesületük a szobor visszavásárlásának békés módjában érdekelt, a nyomravezetőnek pedig 500 € azonnali készpénzjutalmat ajánlott fel. “Ha látja ezt a felhívást a rabló, vagy akihez került, kérem keressen meg bennünket” – írta posztjában, melyet kérésére segítségképpen nagyon sokan megosztottak.

A szobor ideiglenesen (2018 óta) a Margit forrás vizén kialakított tóban volt elhelyezve. “Ismertetőjegye, hogy az egyik karma le van törve, hiányzik. Ez egy szökőkúti vízköpő szobor, melynek a talapzatába vízvezeték van építve. Nagyjából 125 cm magas. Üreges, a súlya pedig mintegy 40 kg” – osztotta meg a részleteket Orosz Örs egy hozzászólásra válaszolva.

  • Rozsnyó-vidék, fotó: facebook.com/orosz.ors


Hagyj üzenetet