Itt a farsang, készítsünk saját álarcot! – kézműves és játékos foglalkozások a Galériában

Itt a farsang, készítsünk saját álarcot! – kézműves és játékos foglalkozások a Galériában

A Rozsnyói Bányászati Múzeum, a Kassa Megyei Önkormányzat kulturális intézménye farsang idején is érdekes foglalkozásokkal várja az óvodás és iskolás gyerekeket. 

“A farsangi időszak szórakozással és vidámsággal teli. A városokban és a falvakban szokás, hogy ilyenkor maszkabált, karnevált szerveznek a gyerekek és a felnőttek részére. Ezeken a mulatságokon a vidám zene mellett a huncut farsangi álarcok is hozzájárulnak a remek hangulathoz” – mondta el Badin Gabriella múzeumpedagógus.

A Farsang a Rozsnyói Bányászati Múzeummal (Fašiangy s Baníckym múzeom v Rožňave) című rendezvényen február 8. és 22. között  vehetnek részt az iskolai csoportok. Középpontjában a farsangi hagyományok állnak, a programban a farsangi szokásokról szóló beszélgetés szerepel  és sokféle múzeum-pedagógiai foglalkozás is lesz, melyek keretében a résztvevők elkészíthetik a saját farsangi maszkjukat. Az ismeretterjesztő és kézműves foglalkozásokat különféle mozgásos játékokkal is gazdagítják majd a szervezők.

Mivel a résztvevők létszáma korlátozott, előzetes bejelentkezés szükséges az alábbi elérhetőségek egyikén: Mgr. Badin Gabriella, e-mail: pedagog.galeria@banmuz.sk, tel.: 0907 769 338

A részvételi díj 2 €/tanuló. Az egyórás foglalkozások 8:00 és 15:00 óra között zajlanak a Rozsnyói Bányászati Múzeum főtéri Galériájában (Bányászok tere 25.) – tájékoztatta portálunkat a múzeum.

  • pr-i, Rozsnyó-vidék


Hagyj üzenetet