Árulás – a Jókai Színház vendégjátéka Kassán

Árulás – a Jókai Színház vendégjátéka Kassán


Esemény részletek


2014. március 28-án 19.00 órától a komáromi Jókai Színház vendégelőadása látható a kassai Thália Színházban:

Harold Pinter
ÁRULÁS

Három ember, öt élet. Mindenki elárul mindenkit, de leginkább önmagát. Belemenni egy ártatlannak tűnő apró, kis játékba, de mi lesz a vége? Nem is olyan könnyű kijönni belőle… S ha egyáltalán sikerül, mi marad?
Harold Pinter Árulás című drámája önéletrajzi ihletésű. A belőle készült nagysikerű film forgatókönyvéért 1983-ban a szerző-forgatókönyvírót Oscar-díjra jelölték.
A darab egy szerelmi háromszög hét éves történetét meséli el, időben visszafelé. Pinter látszólag sematikus nyelvezetű írásából három, beláthatatlanul kibogozhatatlan és szétválaszthatatlan élet kusza ösvényei bontakoznak ki.
Robert – a férj, Emma – a felesége és Jerry – a legjobb barát története mindennapi história, mindennapi emberekkel. Jerry és Emma egymásba habarodnak és törvénytelen kapcsolatukat évekig sikeresen titkolják a férj és a világ előtt. Vagy mégsem? Egy nap minden kiderül! Vagy mégsem? Miféle láthatatlan szálak tartják össze az emberi kapcsolatokat éveken, évtizedeken keresztül? A darab olyan kérdésekkel foglalkozik, melyek mindannyiunkat nap, mint nap foglalkoztatnak. Olyan élethelyzeteket mutat, melyekkel naponta szembesülünk, de az ábrázolás annyira finoman abszurd, hogy saját magunkon nevetni kényszerülünk.

 

Szereposztás:
Jerry – Mokos Attila
Robert – Petrik Szilárd m.v.
Emma – Bandor Éva (Jászai Mari-díjas)

Díszlettervező: Valló Péter m.v.
Jelmeztervező: Gadus Erika m.v.
A rendező asszisztense: Balaskó Edit
Rendező: Valló Péter m.v. (Kossuth-díjas)

 

 

Helyszín: Thália Színház, Kassa, Mojmír u. 1.

Belépő: 7 € / 5 €

Jegyvásárlás:
– elővételben a Thália Színház szervezési osztályán hétfőtől péntekig 8.00-15.00 óra között (Márai Stúdió, Timonova 3, Kassa,  tel.-fax : 00421-55-623 36 43)

– előadás előtt egy órával a színház pénztárában (telefonszám: 00421-55-622 41 24)

online jegyvásárlás a színház honlapján keresztül

 

-rozsnyovidek.sk

info: thaliaszinhaz.sk, jokai.sk

A www.rozsnyovidek.sk oldalon megjelent bármilyen tartalom (írásos anyagok, adatbázisok, képek, videók stb.) utánközlése csak és kizárólag a szerkesztőség engedélyével, változtatás nélkül és a portálra, mint forrásra utaló egyértelmű hivatkozás feltüntetésével lehetséges!



Hagyj üzenetet