Csillagcsütörtök: Bazi nagy francia lagzik

2015 július 23. 21:00 - Rozsnyó (Rožňava)

A Gömöri Művelődési Központ (GOS) hetedik éve szervez nyáresti csillagnézést és szabadtéri mozit a rozsnyói csillagvizsgálóban. A szünidő alatt minden csütörtökön remek alkalom kínálkozik egy kellemes sétára a barátokkal vagy a négylábú kedvencekkel a város fölött álló csillagvizsgálóba, ahol a kupolában az éjszakai égboltot, a vásznon pedig a filmvilág csillagait csodálhatja meg a közönség.

A csillagászati program és filmvetítés júliusban sötétedés után, 21 órakor kezdődik, belépő a csillagvizsgálóba: 1 € vagy kulturális utalvány.

csillagmozi

A következő csillagmozi alkalmával, július 23-án egy francia vígjátékot láthatnak a nézők:

Čo sme komu urobili? / Bazi nagy francia lagzik /Qu’est-ce qu’on a fait au Bon Dieu?

(francia vígjáték, 2014, 97 perc)

rendező: Philippe de Chauveron

szereplők: Christian Clavier, Chantal Lauby, Frédérique Bel, Julia Piaton, Emilie Caen, Elodie Fontan…

francia

Claude Verneuil és felesége, Marie katolikus szellemben nevelték fel négy lányukat, Isabelle-t, Odile-t, Ségolene-t és Laure-t. A három legidősebb közülük már megházasodott, szüleik legnagyobb bánatára mindegyikük más-más vallású és etnikumú – szefárd zsidó, muszlim arab és kínai – férjet választott. A Verneiul szülők mindent megtesznek azért, hogy azt láttassák, elfogadják vejeiket, de nehezükre esik tagadni előítéleteiket: a családi összejövetelek így csupa kellemetlenséget tartogatnak számukra. A házaspár utolsó reménye a legfiatalabb lányukban van, és azt remélik, hogy Laure egy napon majd egy katolikus férfit visz haza bemutatni a családnak. Elkeseredésükben a család régi barátjának agglegény fiát is megpróbálják összeboronálni lányukkal. Nem tudják, hogy Laure-nak már van egy választottja, akihez hozzá is szeretne menni feleségül. Amikor Laure bejelenti nekik, hogy választottja katolikus és Charles-nak hívják, a szülők fellélegeznek, és még azt is elnézik neki, hogy a férfi színészként dolgozik. Az első találkozáskor azonban döbbenten veszik tudomásuk, hogy a férfi színes bőrű bevándorló, szülei Afrikában élnek. (port.hu)

 

– pr-i, rozsnyovidek.sk