„1968 véres augusztusa” és „HOT&COOL” – könyvbemutató, majd kiállításmegnyitó Kassán

2016 április 7. 17:00 - Kassa (Košice)

Szinay Árpád „1968 véres augusztusa” című könyvét mutatják be 2016. április 7-én, csütörtökön 17.00 órától a kassai Rovás Akadémián.

Szinay Árpád 1968 névtelen hőse, áldozata, résztvevője egyszemélyben. Majdnem életével fizetett érte. Hogyan történt, azt maga meséli el a rá jellemző stílusban. Szándéka ellenére – ahogy a legtöbb résztvevő esetében – a történelmi eseményeknek nemcsak tanúja, hanem részese lett. 
Külön érdeme ennek a kis könyvnek, hogy nem szépít, nem igyekszik az utólagos történelmi távlat szempontjából rendezni a történetet. Szinte vele együtt megyünk az utcán, ülünk le a szállodában a „végzetet nyújtó” asztalhoz… (Balassa Zoltán)

szinay

A könyvbemutató után 18.00 órától kerül sor Kovács Oszkár „HOT&COOL” című fotókiállításának megnyitójára. A tárlat május 11-ig látogatható, naponta 10-18 óra között.

Gondolta volna, hogy a Red Rock Canyon, amely Las Vegastól 20 percnyire található, és az alaszkai jéghegyek mennyire hasonlítanak egymáshoz? Igaz, nem a színükben, hanem formájukban. Azonban, ha a vörös szikláknak kék színt, a kékes-fehér gleccsereknek pedig vörös színt kölcsönöznénk, akkor már nehezebb lenne megkülönböztetni, hogy melyik-melyik.
Kovács Oszkár fotós mindkét helyről érdekes felvételeket hozott, amelyeket most a Rovás Akadémián is megcsodálhatnak.
hot
  • rozsnyovidek.sk/Rovás