Rovás Nyári Egyetem – Debrőd

Rovás Nyári Egyetem – Debrőd


Esemény részletek


Augusztus 31-én kezdődik és szeptember 6-ig tart a Rovás Alkotóközösség Debrődi Művésztelepe. 2020-ban, Trianon 100. évfordulója okán a művésztelep témája mi lehetne más, mint az összetartozás. Ezt fejezi ki a cím is: „Együvé…” A képzőművészeti szimpózium teret ad a szabad alkotótevékenységnek, a diákoknak és a képzőművészeti technikák iránt érdeklődő felnőtteknek pedig intenzív képzés lehetőségét nyújtja.

A szervezők a művésztelep résztvevőinek szállást és kétszeri étkezést biztosítanak (reggeli és kétfogásos estebéd formájában). Az alkotáshoz farostlemezt, alapozót, rajzlapokat és rajzszenet szintén biztosítanak, de a konkrét festékeket, ecseteket, oldószereket ki-ki maga szerzi be. Ha valaki szobrászkodni szeretne, agyagot, rönk-fát kérésre beszereznek, segédeszközöket viszont nem áll módjukban (vésők, kalapács, flex, láncfűrész…). Térinstallációk, land-art, site-specific art esetén szükséges az előzetes egyeztetés.

Diákok számára rajz és festészeti oktatást, fotó és számítógépes feldolgozást kínálnak. A delegált művész vagy diák részvételéről portfóliója alapján határoz az Alkotóközösség Művészeti Bizottsága. A téma: “Együvé…”, technika: szabad, méret: nem korlátozott.

Bekapcsolódni és érdeklődni a szabootti@gmail.com címen lehet.

  • rozsnyovidek/rovás, kép: pixabay.com


Hagyj üzenetet