Online Felsőoktatási Tájékoztató Körút

Online Felsőoktatási Tájékoztató Körút


Esemény részletek


A Felsőoktatási Tájékoztató Körút (FTK) minden év elején megrendezésre kerül, hogy a Diákhálózat tagjai bejárják Szlovákia magyar tannyelvű középiskoláit, és eligazítsák a továbbtanulni kívánó diákokat. A gólyáknak sokszor kihívás tájékozódni az egyetemi rendszerben, felvételi szabályzatokban vagy a kollégiumi jelentkezésben. A Diákhálózat már évek óta ebben szeretné segíteni az érettségi előtt álló diákokat, hogy megkönnyítse számukra a főiskola első évét.

A tájékoztató során a középiskolás diákok megismerkedhetnek Szlovákia, Csehország és Magyarország felsőoktatási és felvételi rendszerével, egyetemeivel, lakhatási lehetőségeivel és egyéb hasznos információkkal, illetve trükkökkel.

Idén a járvány okozta válsághelyzet miatt sajnos, mint oly sok más program, az FTK is az online térbe kényszerül – tájékoztatta portálunkat a Diákhálózat. Január 9-én, azaz szombaton 14:00 órától Facebook live-ban lesz megtekinthető egy általános tájékoztató az egyetemek működéséről, hogy a még döntésképtelen diákok is egy átfogó képet kapjanak a különböző országok felsőoktatási rendszeréről. Majd 15:00 órától félóránként jelentkeznek be a különböző egyetemi városok diákklubjai, hogy részletesebb képet adjanak az adott városról és az ott található egyetemekről, illetve hogy megválaszolják a résztvevők kérdéseit. Végül 18:30-tól a Diákhálózat partnerei mutatják be szervezeteiket a diákoknak.

  • DH, fotó: pixabay.com


Hagyj üzenetet