Gombaszögi Nyári Tábor: pénteki programajánló

Gombaszögi Nyári Tábor: pénteki programajánló

Idén július 14-18. között kerül megrendezésre a Gombaszögi Nyári Tábor, a szlovákiai magyar fiatalok egyik legnagyobb nyári rendezvénye. Nézzünk egy kis ízelítőt a pénteki programból.

Július 16-án reggel 8-kor kézműves foglalkozással nyit a Gombaovi, ugyanekkor kovászetetés a Fotólaborban, józanodás és egyetemi kuruzslás a DéHával. A csapatjátékok keretében 8:30-tól veszi kezdetét a gulyásfőző verseny, a Grendel-sátorban műhelymunka zajlik. 10-kor tart eligazítást a Fotólabor, beindul a boszorkánykonyha és többféle alkotóműhely a Kézműves házban, ahol 18:00 óráig kézműves vásár is várja az érdeklődőket. 11-től a Grendel-sátorban kerekasztal beszélgetést szervez a hazai könyvtárügyről a Szlovákiai Magyar Könyvtárosok Egyesülete, a Pajtaszínházban pedig Szebellai Mátyás úti beszámolója látható Közel-keleti körkép címmel.

A Tóth Károly sátorban az egyetemi évek során adódó lehetőségek kihasználásáról esik szó 11:30-tól, majd ugyanezen a helyszínen 13:00 órától a Kárpát-medencei tehetséggondozás lesz a téma. A Labirintus udvarban szintén 13:00 órától Mészáros Krisztina Párkapcsolati konfliktusok és a beszédes némaság címmel tart előadást. A Pajtaszínházban 14:00 órakor kezdődik Fabók Mariann A székely menyecske meg az ördög című bábelőadása, fél órával később a DH mólón a magyarországi hallgatói érdekképviseletről, a Szifon Teraszon Mácsodi Attila jóvoltából a hátizsákos délkelet-ázsiai utazásról és az utazási irodák nyújtotta lehetőségekről lesz szó.

A Korona sátor kínálata 15:00 órától: a rozsnyói Farkas Árpád feat. Marietta, 16:00 órakor Móni és az Emma zenekar. 17:30-tól a Tóth Károly sátorban Öllös Lászlótól és Tokár Gézától megtudhatjuk, hol tart az MKP, a Híd és az Összefogás egyesülése. A Pajtaszínházban 18:00 órakor kerül sor Bandor Éva hangoskönyv bemutatójára (Ladislav Fuks: A hullaégető). 19:00 órakor a Fonó zenekar lép a Folkszöglet színpadára, majd 21:30-tól Esszencia koncert és táncház.

Az esti zenei kínálat (többek között): a Szifon Teraszon 20:00 órától a The Butchers, 22:45 Ricsárdgír, a KocsmaKertben 21:00 Jóvilágvan, 23:15 Road.

Az ízelítőnk természetesen nem teljes, a részletes program a tábor honlapjára kattintva érhető el.

  • Rozsnyó-vidék, fotó: gombaszog.sk, rozsnyovidek.sk archívum


Hagyj üzenetet