Imádlak bakker! – szilveszteri komédia premierjére készül a Thália Színház

Imádlak bakker! – szilveszteri komédia premierjére készül a Thália Színház


Esemény részletek


Csütörtökön (január 20.), 19 órai kezdettel mutatják be a kassai Thália Színházban Michal Tomasy kortárs szlovák szerző vígjátékát Imádlak bakker! címmel. A világjárvány miatt a premiert már kétszer el kellett halasztani.

“Ez egy nyolcszereplős szilveszteri komédia. A történet egy lakótelepi lakásban játszódik, az év utolsó napján. Különböző típusú emberek jönnek össze, a hangulat egyre oldottabbá, vidámabbá válik, és egyre több bizarr helyzet adódik. Szórakoztatni akarjuk a közönséget, valami könnyűt és humorosat akarunk nyújtani nekik” – nyilatkozta a TASR hírügynökségnek Forgács Miklós, a darab fordítója és dramaturgja.

A rendezésért Dudás Péter felel, aki a saját élményeit is beleszőtte a vígjátékba. “Ez a történet ráillik egy átlagos kassai magyar társaságra is. Egy szilveszteri bulin mindenki jól akar szórakozni, jól akarja érezni magát, és vicces akar lenni. Ahhoz, hogy ezt a hangulatot átadjuk, szerintem nem is kell poénkodni, csak hitelesen kell eljátszani a valós, élethű szituációkat. Ha ez sikerül, nem marad el a poén sem” – fűzte hozzá.

Dudás eredetileg a Tom Sawyer kalandjai című családi musicalt rendezte volna, de tekintettel a járványhelyzetre, illetve arra, hogy sok gyermek- és vendégszínész is szerepelt volna az előadásban, a Mark Twain-adaptáció helyett inkább az említett darabot tűzik műsorra. A vígjátékot magyar nyelven, eredeti színdarabként adják elő.

A darabban Rubóczki Márkó, Dégner Lilla, Varga Lívia, Ollé Erik, Varga Anikó, Nádasdi Péter, Latócky Katalin és Michal Soltész kapott szerepet.

  • forrás: tasr, fotó: thaliaszinhaz.sk


Hagyj üzenetet