Roman Škantár kiállítása a Rozsnyói Bányászati Múzeum

2022 február 3. 16:00 - Rozsnyó

Idei első kiállítására várja az érdeklődőket a Rozsnyói Bányászati Múzeum. Roman Škantár Alak és tér (Figúra a priestor) című kiállításának megnyitójára 2022. február 3-án 16:00 órától kerül sor a főtéri Galériában. A tárlat a Rozsnyó első írásos említésének évfordulójára szervezett ünnepség kísérőrendezvénye – tájékoztatta portálunkat a múzeum.

A  kiállítás Roman Škantár kassai építész képzőművészeti munkáiból mutat be válogatást. Az alkotó 2011 óta tevékenykedik Gömörben, társaival Brdárka községben létrehoztak egy polgári társulást a helyi evangélikus templom – ami egyúttal nemzeti műemlék – megmentésére. Egy ideig Rozsnyón is dolgozott építészként. Az általa vezetett szervezet már tíz éve foglalkozik a berdárkai templom felújításán.
“A felújított templomban volt az alkotó első kiállítása, melyen portrék és tájképek szerepeltek, és amit az utóbbi időben jelentősen új képzőművészeti stílusú, a bibliai történetek által inspirált művekkel egészített ki,” nyilatkozta Edita Kušnierová művészettörténész, műemlékvédő, a kiállítás kurátora.
A kiállítás 2022. április 12-ig tekinthető meg.
A megnyitó az érvényes járványellenes intézkedések szerint fog zajlani.
  • pr-i, Rozsnyó-vidék