Közös nevező – a MAMŰ Társaság Kulturális Egyesület nemzetközi kiállítása a Galériában

2022 március 14. 16:00 - Rozsnyó

A Rozsnyói Bányászati Múzeum, a Kassa Megyei Önkormányzat kulturális intézménye újabb kiállításra várja az érdeklődőket. 2022. március 14-én 16.00 órai kezdettel kerül sor a budapesti MAMŰ Társaság Kulturális Egyesület csoportos kiállításának megnyitójára a Rozsnyói Bányászati Múzeum Galériájában (Bányászok tere 25.). A kiállítást Pető Hunor Munkácsi-díjas képzőművész nyitja meg.

Nagyon örülünk, hogy galériánkban újra kivételes külföldi alkotókat köszönthetünk. A csoportos kiállítások mindig nagyon érdekesek a maguk sokszínűségével, ezért biztosan minden látogató megtalálja majd a neki tetszőt, – tájékoztatott Lázár Éva, a Rozsnyói Bányászati Múzeum Képzőművészeti Tárának kurátora.

A MAMŰ Társaság Kulturális Egyesület több évtizede rendszeres résztvevője a magyar kulturális életnek és szándéka szerint továbbra is aktívan részt kíván venni a kortárs művészeti történésekben. Célja, hogy a kulturális életet minél sokrétűbben alakítsa, szakmai szegmenseit lefedje és lehetőséget teremtsen a műfajok közötti átjárhatóságra. Az egyesület a fenti célok érdekében szervez kulturális eseményeket és működteti a MAMŰ Galériát, ahol havi rendszerességgel valósít meg kortárs képzőművészeti eseményeket, csoportos és egyéni kiállításokat, valamint egyéb programokat: zenei és felolvasó esteket, katalógus bemutatókat, művész-prezentációkat. Az egyesület tagságának létszáma jelenleg 215, amely évről évre bővül a szakmai kvalitás és aktivitás figyelembevételével – ismertette a kiállító egyesület tevékenységét a múzeum.

A kiállítás 2022. április 24-ig tekinthető meg.

  • Rozsnyó-vidék