Hétvégén kézműves- és virágvásár, vasárnap ingyenes belépés a betléri kastélyba

2022 április 30. 9:30 - Betlér

A Betléri Múzeum április 30-án és május 1-jén, szombaton és vasárnap szervezi meg a hagyományos virágpiacot és kézműves vásárt. A programot előadás és koncert is kíséri, vasárnap pedig ingyenes lesz a belépő a kastélyba. 

A látogatók a kastély előtt különböző egynyári virágok közül válogathatnak, melyekkel a teraszt, erkélyt vagy a lakást díszíthetik, valamint lesznek gyógynövények és díszfák is. A kastélyhoz vezető úton gömöri és távolabbi régiókból érkező kézművesek árulják majd a termékeiket – tájékoztatta portálunkat a múzeum.

Április 30-án, szombaton délután 13:30-tól Mgr. Alena Krátka, a Szlovák Nemzeti Múzeum – Zenei Múzeum kulturális-propagációs menedzsere a főúri rózsekertek történetével ismerteti meg az érdeklődőket. A kastély előtti színpadon 15:00 órától az efko Ifjúsági Kamarazenekar lép fel, a fiatal kassai zenészek filmslágerekkel fogják szórtakoztatni a közönséget. A koncertre ingyenes a belépés. Kedvezőtlen időjárás esetén a koncertet a helyi kultúrházban tartják meg. A kastély szombaton 9.30 és 16.30 között (utolsó csoport 15.30-kor) várja a látogatókat.

Ingyenes kastélylátogatás a hónap első vasárnapján

Május 1-jén, vasárnap díjtalan lesz a belépés a betléri kastélyba. Az ingyenes belépőjegyeket a pénztárban kapják meg a látogatók. A tárlatlátogatások a látogatók és a kastély gyűjteményének biztonsága érdekében korlátozott létszámú (max. 35 fő) csoportokban, negyedóránként fognak zajlani 9:30 és 17:30 között. A kastélyt ezen a napon legfeljebb 1120 látogató keresheti fel – zárta programelőzetesét a múzeum.

  • pr-i, Rozsnyó-vidék