Gyermek Folklóregyüttesek Nemzetközi Fesztiválja a rozsnyói városházán

2022 május 28. 14:00 - Rozsnyó

2022. május 28-án, szombaton 14 órakor veszi kezdetét a Gyermek Folklóregyüttesek Nemzetközi Fesztiválja a rozsnyói történelmi városháza 2. emeleti kongresszusi termében. 

A seregszemlén fellép a rozsnyói Haviar és Lúčka, a rimaszombati Hájik és a polomai Mrzukanti gyermek népi zenekar, valamint a Dobsinai Művészeti Alapiskola ifjú népzenészei.

A gyermek néptáncegyüttesek közül bemutatkozik a polomai Bambuchy, a rozsnyói Haviarik, a sárospataki Pacurka, a dernői Kincskereső  és Kis Kincskereső, továbbá színpadra lép a sárospataki Pitypang Ifjúsági Néptáncegyüttes. A műsorban szólisták is megmutatják tehetségüket, mégpedig Eliška Vnenčáková (ének) és Matej Garčár (harmonika) Polomáról, Peter Zatroch (harmonika), valamint Jela Biziková és Martin Belányi, a Rozsnyói JAS Magán Művészeti Alapiskola diákjai.
A gyermek folklórfesztivál idén egész napos rendezvény lesz, melynek keretében délelőtt workshopot tartanak a gyerekeknek és a csoportok vezetőinek, majd délután kerül sor az együttesek bemutatkozására – tájékoztattak a szervezők.
  • pr-i, Rozsnyó-vidék