Surovec Róbert: A halál anatómiája – vetítéssel egybekötött könyvbemutató

2022 június 29. 17:30 - Kassa

Surovec Róbert: A halál anatómiája című könyvének vetítéssel egybekötött bemutatójára kerül sor 2022. június 29-én, szerdán 17:30 órakor Kassán, a MaJel Rovás Központban (Erzsébet utca 42.). Kísérőprogramként Szitás Henrietta üveg munkáit kínáló vásár is várja az érdeklődőket. 

A halál anatómiája egy történelmi krimi, amely Kassán játszódik 1896-ban. A szerző alapos kutatómunkát végzett, hogy hitelesen tudja visszaadni a 19. századi Kassa hangulatát. Számos történelmi ténnyel és valós helyszínleírással fűszerezte meg az izgalmas történetet, hogy az olvasó valódi időutazáson vehessen részt. Ráadásul olyan apró részletekre is ügyelt, mint például az akkori időjárási viszonyok. Igyekezett a lehető leggondosabban leírni az adott kort.

A főhősei a maguk módján igyekeznek felgöngyölíteni a misztikus gyilkosság ügyét: a színésznő természetfeletti lényre gyanakszik, a tanár pedig racionális magyarázatot keres a történtekre. Vajon melyiküknek lesz igaza?

A könyvbemutató során nemcsak a regény tartalmával, hanem Kassa történetével is megismerteti a szerző a jelenlévőket, külön figyelmet szentelve az 1896-os millenniumi ünnepségeknek.

A borítót Szitás Henrietta tervezte.

  • Rozsnyó-vidék/Rovás