Geo-péntek és régészeti foglalkozás a múzeumban

2022 július 22. 9:00 - Rozsnyó

A Rozsnyói Bányászati Múzeum Geo-péntekek a múzeumban címmel izgalmas szabadidős tevékenységet kínál a nyári szünetben a diákoknak, családoknak és minden érdeklődőnek a SENTINEL Élményközpontban (Šafárik utca 43.).

A következő alkalomra július 22-én kerül sor. Az egyes foglalkozások időtartama körülbelül 60 perc, melyeken 9:00 és 16:00 óra között vehetnek részt az érdeklődők. A részvételi díj 2€.

A foglalkozásokon való részvétel előzetes bejelentkezéshez kötött, jelentkezni a pedagog.sentinel@banmuz.sk e-mail címen vagy a 0944 786 722-es telefonszámon lehet.

A múzeum munkatársai által szervezett szabadtéri foglalkozások bemutatják a kőzetek és ásványok keletkezésének sokszínűségét, és a látogatók megismerhetik a gömöri régió különféle kőzeteit. Az érdeklődőket a geológiai bemutató mellett régészeti fogalalkozás is várja, melynek keretében fosszíliák után is kutathatnak a homokban – tájékoztatta portálunkat a múzeum.

További vonzó programnak ígérkezik a kőzetek szétfejtése geológiai kalapáccsal és az aranymosás, ahol mindenki, aki aranydarabkát talál, aranyásó oklevelet is kap.

A program részeként az érdeklődők megismerkedhetnek a bányászok munkájával, és kipróbálhatják a korabeli bányászati szállítóeszközöket.

  • pr-i, Rozsnyó-vidék