Bányásznap a múzeumban – a legkisebb látogatók megismerkedhetnek Gömör ásványaival

Bányásznap a múzeumban – a legkisebb látogatók megismerkedhetnek Gömör ásványaival


Esemény részletek


A Rozsnyói Bányászati Múzeum, Kassa megye kulturális intézménye 2022. szeptember 9-én, pénteken Bányásznap – Gömör egyedülálló ásványai címmel szervez programot a Sentinel Élményközpontban az óvodás gyerekek és alapiskolás tanulók számára – tájékoztatta portálunkat a múzeum.

„A rendezvény fő célja, hogy bemutassuk a kőzetek és ásványok sokféleségét, valamint a geológiai és paleontológiai minták gyűjteményét. A rendezvény részeként bemutatásra kerülnek azok az egyedülálló ásványok is, amelyeket Gömör adott a világnak, “ mondta el Pavol Lackanič, a Bányászati Múzeum igazgatója.

A rendezvény keretében izgalmas programok várják a látogatókat a múzeum benti és kültéri részén is. A paleontológiai és geológiai bemutatón kívül az érdeklődők megtekinthetik a Szlovák-karszt és környéke természetrajzát ismertető tárlatot, és felülhetnek az Alexander tárnába vivő kis bányászvonatra is. A programban különféle szórakoztató- és alkotótevékenységek is szerepelnek, például karkötő készítése ásványokból, geológiai pexeso és egyebek.

A programon való részvételhez előzetes bejelentkezés szükséges, mivel a résztvevők létszáma korlátozott.

A körülbelül 60 perces foglalkozások 9:00 és 16:00 óra között zajlanak, a részvételi díj 2 € a kézműves foglalkozásokkal együtt, kézműves foglalkozások nélkül 1 €.

  • pr-i, Rozsnyó-vidék


Hagyj üzenetet