Kováts Judit: A Tátra gyermekei – könyvbemutató

Kováts Judit: A Tátra gyermekei – könyvbemutató


Esemény részletek


Kováts Judit: A Tátra gyermekei című legújabb könyvét mutatják be szeptember 22-én, csütörtökön 17:00 órától a kassai MaJel Rovás Központban (Erzsébet utca 42.). A könyvbemutatóra a Rovás és a Szépírók Társaságának együttműködésében kerül sor,  a beszélgetőtárs Kovács Ágnes, a MaJel Rovás Centrum igazgatója.

“…nem tudom, hová megyek, nincs, és lehet, nem is lesz többé hazám, de miért ne lehetne haza nélkül is vígan élni?” – töprengett el Lilli Hartmann, a Hazátlanok című regény főhőse. Kováts Judit új könyve ennek a szövevényes kérdésnek az újabb kibontása. A háború után elűzött késmárki lány, Lilli ezúttal tudja, hová indul: Amerikába tart egy óceánjáró hajó fedélzetén új családjával, férjével, nevelt fiával és egy Tátra-legendákat tartalmazó füzettel. Miközben térben és időben is egyre távolabb kerül az egykor volt Késmárktól és az örök-Tátráktól, a múlt újra és újra felbukkan emlékek, álmok és mesék formájában is. Az Atlanti-óceán végtelen horizontján kibomlanak a hegyek csúcsai, és a különleges Tátra-mesék hullámain egy másik világ sejlik át. Közben a hajó és rajta a család egyre közelebb ér az Újvilághoz, és New York partjainál Lillinek újabb döntést kell hoznia addigi életével kapcsolatban.

A Tátra gyermekei lapjain végig úton vagyunk. Utazunk az Óvilág és Amerika között, az egykori Közép-Európa XX. századi kataklizmái között, múlt és jelen között, és legkivált a valóság és a képzelet között. 

  • Rozsnyó-vidék


Hagyj üzenetet