Vox Humana – kiállítás Fábry Zoltán születésének 125. évfordulója alkalmából

Vox Humana – kiállítás Fábry Zoltán születésének 125. évfordulója alkalmából


Esemény részletek


A Rozsnyói Bányászati Múzeum, a Kassa Megyei Önkormányzat kulturális intézménye, a SzNM – Szlovákiai Magyar Kultúra Múzeuma és a Hagyományok és Értékek Polgári Társulás meghívja az érdeklődőket a Fábry Zoltán születésének 125. évfordulója alkalmából nyíló Vox Humana című időszaki kiállítás megnyitójára. A rendezvény 2022. szeptember 22-én 16.00 órakor valósul meg a Rozsnyói Bányászati ​​Múzeum Galériájában, a Bányászok tere 25. szám alatt.

Fábry Zoltán élete 125 éve kezdődött Stószon. Erős jellemének és a hely iránti hűségének köszönhetően életében a szlovákiai magyarság egyik szellemi vezetőjévé vált. A kiállítás Fábry Zoltán életét és munkásságát mutatja be, aki „író, esztéta, kritikus, antifasiszta, a vox humana szószólója, a szlovákiai magyar kisebbség jogainak védelmezője, illetve kultúrájának és irodalmának a megmaradásáért küzdő ember, aki váteszi tulajdonságokkal bírt, s aki egész életében erős küldetéstudattal élt.” (Szászi Zoltán – a kiállításhoz tartozó katalógus egyik alkotója).

A kiállítást a Rozsnyói Bányászati Múzeum Galériájának látogatói 2022. szeptember 23-tól 2022. november 4-ig tekinthetik meg.

  • Rozsnyó-vidék/Rozsnyói Bányászati Múzeum


Hagyj üzenetet