„Versfolyam 22” – maratoni versmondás ötödször

„Versfolyam 22” – maratoni versmondás ötödször


Esemény részletek


2022. október 27-én rendezik meg a „Versfolyam 22” elnevezésű webes élő eseményt magyarországi, határon túli és a diaszpóra magyar iskoláival, szervezeteivel közösen. 

Immár ötödik alkalommal  kerül sor a Rákóczi Szövetség, a Békéscsabai Szakképzési Centrum, a Békéscsabai Médiacentrum és a Heti Kelet Kulturális Alapítvány rendezvényére, melyen a résztvevő iskolák tanulói, tanárai iskolánként egymás után, élő adásban verset mondanak és ez a versfolyam.hu oldalon látható is lesz.

Hisszük azt, hogy az ifjúság anyanyelvi nevelésének, megtartásának egyik legfőbb eszköze a vers, a versmondás – nyilatkozták a szervezők, akik arra kérik az iskolák, szervezetek vezetőit, csatlakozzanak a programhoz.

A versek szabadon válaszhatók (lehetőség szerint magyar szerzőtől), azonban azokat magyar nyelven kell előadni. A rendezvény lebonyolítási tervét a résztvevők kérései és adottságai, a technikai és szervezési problémák alakítják.

A regisztrációs űrlap itt található: https://forms.gle/WYq6u2a6AESnxHKq7, , és az eddigi rendezvények felvételei is a versfolyam.hu weboldalon tekinthetők meg.

  • Rozsnyó-vidék, fotó: pixabay.com


Hagyj üzenetet