Kiállítás a Galériában: Vándorló lelkek

Kiállítás a Galériában: Vándorló lelkek


Esemény részletek


Új kiállítás nyílik 2022. november 28-án Putujúce duše (Vándorló lelkek) címmel a Rozsnyói Bányászati Múzeum főtéri Galériájában. A Henrieta Kováčová festményeit bemutató tárlat megnyitójára 16:00 órakor kerül sor. 

A kiállításon olyan festmények láthatók majd, melyekben összekapcsolódik a prózai absztrakt-figurális alkotás a portréval. A festő pop-szürrealisztikus műveket alkot, amelyeknek története mindannyiunkat megérinthet – számoltak be a szervezők.

“A festményeim képzőművészeti kifejeződésének érzelme és gondolata nemcsak az alakok statikájáról vagy a magányos figurákról szól az ismeretlen térben, hanem a fény intenzitásában és az adott tér mélységében is. A szereplőket hagyom lebegni a saját álmaikban és titkaikban. Munkáimban a színesség, expresszió vagy impresszió, kontrasztok és bizonyos absztrakt, szürreális vízió fonala vonul át” – nyilatkozta az alkotó, Henrieta Kováčová, hozzátéve: “Néhány éve foglalkozom azzal a témával, hogy “Az ember lelke olyan mint a világűr”. Szívesen játszom a szimbolikával. Hagyom a nézőt, hogy megismerje ezeket a történeteket és keresse bennük a sajátjait. Vegyítem az absztrakciót és a figurális festészetet. Az inspirációt nemcsak a saját fantáziámban és a természetben keresem, hanem az életben és a környezetemban zajló élettörténetekben, a hiperrealizmusban és az absztrakt realizmusban” – mondta a kiállító művész.

A látogatók 2022. november 29-től 2023. március 20-ig kereshetik fel a kiállítást a Galériában, a Bányászok tere 25. szám alatt.

  • pr-i, Rozsnyó-vidék


Hagyj üzenetet