Tűz és üveg – Somogyiné Rohály Mária kiállítása

Tűz és üveg – Somogyiné Rohály Mária kiállítása


Esemény részletek


A Gömöri Művelődési Központ, Kassa megye kulturális intézménye 2023. január 25-én 16:00 órakor nyitja meg Rohály Mária kézműves és képzőművész tárlatát. A kiállítás megnyitójára a Gömöri Hagyományok Házában kerül sor Rozsnyón, a Betléri utca 8. szám alatt.

A Tűz és üveg címet viselő kiállításon a látogatók tűzzománc képeket, ékszerdobozokat és gyöngy munkákat tekinthetnek meg, amelyek inspirációként szolgálhatnak a Kézműves Inkubátor helyi mesterei számára is. Rohály Máriának aktív szakmai pályafutása során számos önálló kiállítása volt és több elismerésben is részesült.

“Sajnos a Gömöri Művelődési Központtal kezdődő szakmai együttműködésének a 2022. április 22-én bekövetkezett hirtelen halála vetett véget. Örököseinek köszönhetően jónéhány népművészeti alkotásából sikerült összeállítanunk a Tűz és üveg címet viselő kiállítást, ezzel tisztelegve egész életen át tartó munkássága előtt” – invitál Novotná Helena, a Gömöri Művelődési Központ igazgatónője erre az egyedülálló kiállításra.

A kiállítás iránt érdeklődők február végéig látogathatják a tárlatot. A kiállításmegnyitó és a tárlat megtekintése díjtalan.

  • Rozsnyó-vidék/Gömöri Művelődési Központ


Hagyj üzenetet