A Rozsnyói Bányászati Múzeum három helyszínen várja a látogatókat a Múzeumok és Galériák Éjszakáján

A Rozsnyói Bányászati Múzeum három helyszínen várja a látogatókat a Múzeumok és Galériák Éjszakáján


Esemény részletek


A Rozsnyói Bányászati Múzeum idén is várja a látogatókat a Múzeumok és Galériák Éjszakája alkalmából szervezett, különleges hangulatú esti programjaira. A hagyományos tárlatvezetések mellett május 13-án, szombaton 16:00 és 23:00 óra között az intézmény három részlege is gazdag kísérőrendezvényekkel készül. 

A Sentinel Élményközpontban a gyerekes családok megnézhetik az összes tárlatot, majd 17:00 órakor pedig bekapcsolódhatnak a farkasfalkák életéről szóló, “Alfa és omega” című beszélgetésbe. A kicsik emlékül egy farkast ábrázoló jelvényt is készíthetnek. Aki 19:00 órára érkezik, az elsők között láthatja a Gömör bányászatát és kohászatát bemutató tárlat új interaktív elemeit. Később, 21:00 órától a rozsnyói Meterciával foglalkozó kommentált tárlatvezetésen vehetnek részt a látogatók.

Este nyitva lesz a főtéri Galéria is, ahol megtekinthető valamennyi aktuális kiállítás. Itt sem marad el a kísérőprogram, 18:00 órától a “Gemerské impresie” (Gömöri impressziók) című kiállítás művészével, Milan Laciakkal együtt alkothatnak az érdeklődők. 20:00 órakor kezdődik a „Prečo oni?“ (Miért ők?) elnevezésű ismeretterjesztő szeminárium, ami a “Tí, ktorí (ne)prežili” (Akik nem élték túl/ túlélték) című, a rozsnyói zsidó közösség korabeli emlékeivel kiegészített, holokauszt témájú tárlathoz kapcsolódik.

A múzeum történelmi tárlatát meglátogatók egy minden egész órában induló, egyedi hangulatú esti tárlatvezetésen vehetnek részt, és szakmai kurátori vezetéssel ismerkedhetnek meg a több mint 4 ezer tárgyat tartalmazó gyűjteménnyel.

A belépődíj 3 €, egy belépőjegy a múzeum minden nyitva tartó tárlatára érvényes. 6 évnél fiatalabb gyermekek részére a belépés ingyenes.

  • pr-i, Rozsnyó-vidék

 

Gömöri impressziók – Milan Laciak kiállítása

Miért ők? – ismeretterjesztő foglalkozás középiskolás diákoknak

INK STORIES – Farkas Melinda tetoválóművész kiállítása

 



Hagyj üzenetet