Gombaszögi Nyári Tábor: csütörtöki kínálat

Gombaszögi Nyári Tábor: csütörtöki kínálat

Július 11. és 16. között kerül megrendezésre az idei Gombaszögi Nyári Tábor. Az előadások, közéleti, politikai beszélgetések mellett többek között színházi előadásokat, kézműves foglalkozásokat és különböző műfajú koncerteket is kínál a fesztiválozóknak.

Nézzünk néhány programot a csütörtöki kínálatból

Július 13-án 10:30-tól Forró Krisztiánnal, a Szövetség elnökével és Simon Zsolttal, a Magyar Fórum vezetőjével Czímer Gábor, az Új Szó belpolitikai rovatának munkatársa beszélget a Tóth Károly sátorban. A további kerekasztal-beszélgetések során szó lesz a felvidéki magyarság jogérvényesítéséről, az elhúzódó háborúról, valamint a vendéglátás, turizmus és fenntarthatóság kérdéséről.

13:00 órától a szlovákiai magyar politikai szereplők parlamentbe jutási lehetőségeit Tokár Géza és Tóth Barnabás Felicián politológus elemzi, a beszélgetést Bárczi Laura, az Új Szó belpolitikai rovatának munkatársa vezeti. Ugyanebben az időben a hazai civil társadalom helyzetéről beszélget Filip Vagač kormánybiztos és Dittel Laura, a Kárpátok Alapítvány igazgatója.

A Pajtaszínházban Milan Kunderáról emlékeznek meg, 14:00 órától Oly korban éltem én (Trepp platform), Hégli Bence, Hostomsky Fanni, Katona Eszti, Melecsky Kristóf és Szebellai Dániel előadásában, a rendező Sereglei András.

14:30-tól megtudhatjuk, milyen szerepe van a közgyűjteményeknek az identitásunk megőrzésében, Vincze Máté közgyűjteményekért és kulturális fejlesztésekért felelős helyettes államtitkárral és Máté Tímeával, a Betléri Múzeum igazgatójával Buják Gábor történész beszélget.

A Fórum Intézet szervezésében 16:00 órától Dušan Ondrušek, a PDCS konzultánsa bemutatja, milyen forgatókönyvekre számíthatunk a szlovákiai társadalomban 2040-ig. 18:30-tól hálózati műhelyek bemutatkozó koncertje a Folkszögletben, a Korona Színpadon Misztrál: Petőfi és kora.

Az esti koncertek sora is színes, fellép Дeva, az Ossian és a Bëlga is.

A részletes program a tábor honlapján található.

  • Rozsnyó-vidék


Hagyj üzenetet