Krasznahorkaváraljai Falunapok – kiállítás, folklórműsor, főzőverseny, koncertek

Krasznahorkaváraljai Falunapok – kiállítás, folklórműsor, főzőverseny, koncertek

2023. augusztus 4. és 6. között kerülnek megrendezésre a Krasznahorkaváraljai Falunapok a község első írásos említésének 700. évfordulója alkalmából. 

Augusztus 4-én, pénteken 16:00 órától nyílik meg a Visszatérés Krasznahorka várába című gyermekrajz-kiállítás a kultúrház melletti klubhelyiségben, majd 19:00 órától a község kulturális központjában kerül sor a falunapok ünnepélyes megnyitójára és Kún Károly zenés estjére.

Augusztus 5-én, szombaton a kempingben 10:00-kor kezdődik a főzőverseny, délután 14:30-tól a Csipkerózsika című színdarabot láthatják a gyerekek, a kultúrműsorban fellépnek a helyi alapiskolák tanulói, a helybeli énekkarok és a Bučina folklórcsoport. A főzőverseny kiértékelése 17:00 órától lesz, amit Kún Károly harmonika előadása követ. 18:00 órakor fellép a Borostyán Néptáncműhely, koncertet ad a HoryZone zenekar, majd a Hundža VOICES (Hangya, Tomi és Dávid) lép színpadra. A napot szabadtéri mulatság zárja, a zenét a Trial zenekar biztosítja.

A nap folyamán kísérőrendezvényekben sem lesz hiány, a látogatókat hobbi lovaglás, ugrálóvár, a Britakov kovácsműves bemutatója várja, de lesz tombola és tűzijáték is.

Vasárnap, augusztus 6-án ünnepi szentmisét tartanak a római katolikus templomban.

  • pr-i, Rozsnyó-vidék


Hagyj üzenetet