Argentin tangó az Andrássy Képtárban

2023 augusztus 12. 17:00 - Krasznahorkaváralja

Az Art Inn művészeti csoport és a Rozsnyói Bányászati Múzeum táncestet szervez augusztus 12-én, szombaton a krasznahorkaváraljai Andrássy Képtárban, ahol az érdeklődők megismerkedhetnek az argentin tangóval. 

A bevezető tangóleckét Silvia és Karol Švajčík vezeti: „Igyekszünk megszólítani a hétköznapi embereket, és lehetőséget adni számukra, hogy a megismerés útjára lépjenek ezzel a gyönyörű, mély és ugyanakkor szenvedélyes tánccal, amit ha a jelenben és lélekkel táncolnak, tele van öleléssel és szavak nélküli megértéssel… és tulajdonképpen mindannyian erre vágyunk.“

A programban a haladó tangó táncosok is kedvüket lelhetik, hiszen lesz milonga is, a zenék gondos válogatását DJ Kateryna Yegorenkova biztosítja.

„Ezzel az estével szeretnénk közelebb hozni a helyiek és a tangó közösség számára az argentin tangó egyedülálló hangulatát az Andrássy Képtár csodálatos termében. Bár először fordul elő, hogy tangót táncolnak a képtárban, ez a tér szinte a tangónak van kitalálva. Egyúttal szeretnénk ezzel a rendhagyó kombinációval felhívni a figyelmet magára az Andrássy Képtárra, és népszerűsíteni a hazaiak és a Gömörbe látogatók körében is,“ nyilatkozta Katarína Bajzíková, a tangóest kitalálója és társszervezője. A táncestet bizonyára még kellemesebbé teszi Roland Neupauer Cellar (Pince) című kiállítása, mely a nyári szezonban látható a képtárban.

17:00 és 18:30 között lesz a bevezető tangó óra, majd 18:30-tól 22:30-ig jön a milonga. A belépőjegy ára elővételben 8 €, és a Rozsnyói Bányászati Múzeum történelmi tárlatának épületében kapható (Šafárik u. 31.), munkanapokon 9:00 és 12:00, valamint 13:00 és 17:00 óra között, vagy 10€-ért a helyszínen.

  • Prékop I. , Rozsnyó-vidék