Giccs a művészetben – előadás a Gömöri Hagyományok Házában

Giccs a művészetben – előadás a Gömöri Hagyományok Házában


Esemény részletek


A Gömöri Művelődési Központ Gýč v umení (Giccs a művészetben) címmel előadást szervez, melyre 2024. április 5-én, pénteken 16:30 órai kezdettel kerül sor Rozsnyón, a Gömöri Hagyományok Házában. 

Az előadás a Výtvarné spektrum (Képzőművészeti spektrum) elnevezésű országos amatőr képzőművészeti verseny és kiállítás 61. évfolyama regionális fordulójának keretében valósul meg. A verseny amatőr képzőművészeknek és minden képzőművészetet kedvelő érdeklődőnek szól, célja a közösségépítés és a tehetséges alkotók fejlesztése, támogatása a régióban – tájékoztatta portálunkat az intézmény.

Az előadó PaedDr. Gabriela Görgeyová pedagógus, képzőművész, zsűrielnök véleménye szerint „érdekes megfigyelni a képzőművészek szakmai zsűri által motivált pozitív elmozdulását, de némelyik művet gyengítik a kompozíciót, színezést, felhasznált anyagokat vagy azok kombinációit érintő túlkapások.“ Az előadás célja biztosítani az alkotók művészi-szakmai fejlődését, valamint megismertetni a közönséggel a művészeti alkotás és a giccs közötti különbséget, ezzel is hatást gyakorolva a nyilvánosság esztétikai érzékelésére és ízlésére.

Az előadás egyúttal a Výtvarné spektrum rozsnyói regionális fordulójához kapcsolódó kiállítás záró rendezvénye, tehát ez az utolsó lehetőség megtekinteni a tárlatot.

A belépés ingyenes. Bővebb tájékoztatás : 0905 919 431 vagy kleinova@gos.sk.

  • Prékop-i, Rozsnyó-vidék


Hagyj üzenetet