A csipkében rejlő művészet – X. nemzetközi workshop a Gömöri Hagyományok Házában

A csipkében rejlő művészet – X. nemzetközi workshop a Gömöri Hagyományok Házában


Esemény részletek


Szlovákia különböző régióiból, Magyarországról és Lengyelországból érkeznek csipkeveréssel foglalkozó résztvevők a jubileumi, tizedik nemzetközi csipkeverő workshopra, melynek 2017. szeptember 23-án és 24-én a rozsnyói Gömöri Hagyományok Háza ad otthont.

A „Paličkovanie, csipkeverés, koronki“ elnevezésű esemény szervezője a Gömöri Művelődési Központ. “Az idei program során nemzetközi kiállítás keretében ismerkedhetnek meg a látogatók az egyes csipkeverők, csipkeverő klubok és közösségek alkotásaival” – nyilatkozta Valéria Munková,  a művelődési központ munkatársa. A jubileumi rendezvény ünnepélyes megnyitójára szeptember 23-án, szombaton 9.00 órakor kerül sor. A nemzetközi találkozó keretében szervezett események – szakmai előadások, alkotóműhelyek, kiállítás, koncertek – nemcsak a meghívott résztvevőknek szólnak, hanem a széles nyilvánosság számára is érdekesnek ígérkeznek.
“Aki ellátogat a rendezvényünkre, az gondosan kivitelezett csipkéket láthat a népművészet hagyományos formáiban, de fotókkal, textillel, festett alapokkal kombinált, kortárs művészeti feldolgozásban is, bemutatva a kiállító alkotók figyelemreméltó kreativitását” – tette hozzá Mgr. Helena Novotná, a Gömöri Művelődési Központ igazgatónője.
A szervezők minden érdeklődőt szeretettel várnak a Gömöri Hagyományok Házába (Betléri u. 8.) 2017. szeptember 23-án, szombaton 9.00-től este 20.00 óráig és 24-én, vasárnap 9.00 órától 13.00 óráig.
További fotókért kattintson Facebook oldalunkra!
  • rozsnyovidek, fotó: Prékop I.


Hagyj üzenetet