A finomságban rejlő szépség – nemzetközi csipkeverő workshop

A finomságban rejlő szépség – nemzetközi csipkeverő workshop


Esemény részletek


Régiónkban már hagyománnyá vált, hogy az ügyes kezű asszonyok egy őszi hétvégét a különleges kézimunkának, a csipkeverésnek szentelnek. Idén se lesz ez másképp, a rozsnyói székhelyű Gömöri Művelődési Központ 2016. szeptember 24-25-én szervezi meg nemzetközi csipkeverő workshopját. A kilencedik alkalommal megrendezésre kerülő, „Paličkovanie, csipkeverés, koronki“ elnevezésű találkozóra Rozsnyón, a Gömöri Hagyományok Házában kerül sor.

„Az idei workshopon, egy nemzetközi kiállítás keretében Magyarország, Lengyelország és Szlovákia különböző városaiból érkező, csipkeverést kedvelő résztvevők mutatják be alkotásaikat. Régiónkat a Gömöri Művelődési Központ mellett működő csipkeverő klub tagjai képviselik” – tájékoztatott Valéria Munková, az intézmény munkatársa.

csipkevA rendezvény valamennyi programja – alkotóműhelyek, kiállítás, tapasztalatcsere, de az előadások és a koncertek is – nemcsak a résztvevőknek szól, hanem a nyilvánosság számára is érdekes lehet.
A nemzetközi kézműves találkozó megnyitójára szeptember 24-én, szombaton 9.00 órától kerül sor. A kétnapos szakmai rendezvényen előadásokat hallhatnak az érdeklődők a Banská Hodruša környékéről származó csipke múltjáról és jelenéről, a körmöci iskolai csipkeverő műhelyek történetéről, a gömöri csipke különlegességekről, valamint a lenvászon termékek készítésének titkairól is.

  • pr-i, rozsnyovidek/gos


Hagyj üzenetet