A néphagyományok ábécéje – gömöri táncok oktatása

A néphagyományok ábécéje – gömöri táncok oktatása


Esemény részletek


A rozsnyói Gömöri Művelődési Központ (GOS) immár negyedik éve szervezi meg a magyar tánckultúrát bemutató, “A néphagyományok ábécéje” című oktatói programsorozatát.

A művelődési központ felújított, közelmúltban átadott székházában, a Gömöri Hagyományok Házában (Betléri u. 8.) 2015. november 14-én, szombaton 10.30-tól Brusznyai Erik vezetésével gömöri táncokkal ismerkedhetnek meg az érdeklődők.

nephagy

[box]

“A Gömöri Hagyományok Háza megújult termeiben először kerül megrendezésre A néphagyományok ábécéje programsorozat, amely négy hónapon keresztül mutatja be a magyar tánclépések alapjait, népi játékokat, hangszereket, valamint a többszólamú énekek sajátosságait. Lehetőséget kínál minden érdeklődő számára, hogy betekintést kapjon a népi kultúra sokszínű világába. Ezt a programsorozatot az teszi különlegessé, hogy a folklórcsoportoktól kezdve, az egyszerű szemlélődőkön keresztül egészen a gyermekekig mindenki megtalálhatja a számára megfelelő témakört. A már jól ismert vendégeinken kívül (Richtarčík Mihály és Nagy Myrtil) olyan személyek is ellátogatnak hozzánk, mint Busai Norbert néptáncpedagógus és koreográfus, Gábor Klára koreográfus, Brusznyai Erik néptáncos, valamint Kovács Gábor muzsikus, aki a népi hangszerek megszólaltatásán kívül be is mutatja azok elkészítési folyamatát. Így minden „ifjú mesternek” lehetősége nyílik arra, hogy megalkossa saját kis hangszerét, és annak megszólaltatásával életre keltse a régi korok elfeledett dallamát“. [/box]

 

  • rozsnyovidek.sk/gos


Hagyj üzenetet