A Pix-XL Fotóklub negyedik egyesületi kiállítása

A Pix-XL Fotóklub negyedik egyesületi kiállítása


Esemény részletek


Immár negyedik alkalommal szerveznek közös egyesületi kiállítást a rozsnyói Pix-XL Fotóklub tagjai. A fotókiállítás ünnepélyes megnyitójára november 6-án, pénteken 17.00 órától kerül sor a Pavol Dobšinský Gömöri Könyvtárban (Hársfa utca 3.).

A kiállítást a kölcsönzési idő alatt 2016. január 8-ig tekinthetik meg az érdeklődők.

fotokiallitas

[box]

2015 novemberében ünnepli megalakulásának ötödik évfordulóját a rozsnyói Pix-XL Fotóklub és ebből az alkalomból az év végére több érdekes rendezvényt is szerveznek. A születésnapi ünnepség keretében sor kerül a fotóklub sorrendben negyedik egyesületi kiállítására, mely ezúttal azonban valamivel nagyobb szabású lesz, mint az előző években. Az évfordulós tárlat a Pix-XL alkotó tevékenységének legújabb eredményeit mutatja be. A tizenegy alkotó a fotográfia zsánereinek gazdag spektrumát vonultatja fel a kiállítás anyagában: láthatunk tájat részleteiben vagy annak egészét, absztrakciót, építészetet, de nem hiányoznak a csendéletek vagy aktok sem.

A kurátorok úgy válogatták a műveket, hogy a kiállítás kompakt és hatásos legyen. A tárlatot a klub workshopján történelmi fotótechnikával – olajnyomattal – készült alkotások és az egyes klubtagok gyűjteményéből származó történelmi fényképezőgépek is színesítik. A kiállítást egy bizonyos interaktív elemmel is kiegészítették, melynek segítségével a látogató egy mozdulattal, pillanatnyi hangulata szerint változtathatja az évszakokat. [/box]

A következő kiállítás, mely kihagyhatatlan a tájfotók és a természet kedvelőinek, a klub “törzshelyén”, a Stefánia Cukrászdában látható. A november végéig megtekinthető kiállítás Ladislav Dono első bemutatkozása, ezért örömmel veszik, ha látogatásukkal támogatják és biztatják az alkotót. Bónuszként egy rendhagyó formában, szokatlan helyszínen is létrehoztak egy alkotást: előhívott film várja a közönséget a cukrászda plafonján.

  • pr-i, rozsnyovidek.sk/Pix-XL


Hagyj üzenetet