A Szlovákiai Magyar Pedagógusok XVIII. Országos Találkozója

A Szlovákiai Magyar Pedagógusok XVIII. Országos Találkozója


Esemény részletek


A Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetsége 2012. március 24 – 25-én Rozsnyón „A nevelési – tanítási – tanulási folyamat fejlesztése” címmel kétnapos szakmai konferencia keretében rendezi meg a Szlovákiai Magyar Pedagógusok XVIII. Országos Találkozóját.

A konferencia fókuszában az iskolán belüli mikroszintű folyamatok elemzése, a tanítási óra (tervezése, előkészítése, levezetése és értékelése), a hatékony tanulásszervezés, a pedagógus szakmai kompetenciái, szakmaisága (a tanár személyisége), a tantárgyi tervezés (tantárgyi program) áll. Az előadások a professzionalitás – innováció – együttműködés hármasában érintik a pedagógus-kompetenciákat, azok fejlesztésének lehetőségét a hatékony tanulásfejlesztés érdekében.
A konferencia tervezett előadói: Falus Iván, Nahalka István, Lénárt Sándor, Mező Katalin, Knausz Imre, Barlai Katalin, Szabó Edit, Sallai Éva, Monoriné Papp Sarolta, T. Parázsó Lenke.

A szombat délutáni szekcióülések témakörei:
1. Differenciálás a gyakorlatban
2. Hatékony tanulási stratégiák
3. Tanóra-diagnosztika
4. Az óvodai nevelés tervezése
5. A természettudományok oktatása a felső tagozaton és a középiskolákban
6. A tanulási környezet fejlesztése (intézményvezetők részére)

A rendezvényen kerül sor az SZMPSZ OE által meghirdetett tananyag-fejlesztési pályázat kiértékelésére.

Ebben az évben is átadásra kerül a Felvidéki Magyar Pedagógus Díj, valamint a Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetsége Díj öt kategóriában .

A konferenciára minden érdeklődő pedagógust szeretettel várnak a szervezők.

Dátum: 2012-03-24-tól – 2012-03-25-ig


Hagyj üzenetet