A Természet Templomában – felszíni túra az Aggteleki Nemzeti Parkban

A Természet Templomában – felszíni túra az Aggteleki Nemzeti Parkban


Esemény részletek


Tornakápolna, Szinpetri, Jósvafő, Aggtelek Református Egyházközségei és az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság közös szervezésében 2016. szeptember 24-én, szombaton 10.00 órától indul a szakvezetett felszíni túra, mely a nemzeti park műemléki védettségű református templomait érinti – Tornakápolnát, Szinpetrit, Jósvafőt és Aggteleket. Útközben a színes lombú erdők, ősi gyümölcsösök, az őszi virágpompájukban még díszlő gyepek mentén haladnak majd a túrázók. Az ősz egyik legkülönlegesebb hangulata a szeptemberi szarvasbőgés, amit szintén lehetőségük lesz hallgatni a túra során. Ajánlott felszerelés: túraöltözék, bakancs, vízálló esőkabát, dzseki, megfelelő mennyiségű élelem, folyadék.

Útvonal: Tornakápolna – Mogyorós tető – Tornakápolnai Szőlőhegy – Borház kút – Szinpetri – István-völgy – Jósvafői Szőlőhegy – az Országos Kék Túra útvonalán tovább – Kuriszlán – Jósvafő – Magas-hegy – Mész-völgy – Aggtelek.

Találkozó: Jósvafő, Parókia 900

A résztvevőket a Nemzeti Park Igazgatóság autóbusza viszi fel Tornakápolnára a túra indulási helyszínre, majd a túra végeztével Aggtelekről visszaszállítja a kiindulási pontra, a Jósvafői Parókiára.

Hossza, időtartama:  20 km, 6-7 óra. A túra szakaszaiban is teljesíthető, tervezett szakasz indulások: Tornakápolna: 1000, Szinpetri: 1200, Jósvafő: 1500
Várható érkezés Aggtelekre: 1700

A túrán részt vevők maximális létszáma 50 fő. A részvétel ingyenes. A túra résztvevőit a települések egyházközségei vendégül látják frissítőre.

Információ: Tourinform-Aggtelek, 48/503-000, naturinform.anp@gmail.com

 

  • forrás, fotó: www.anp.hu


Hagyj üzenetet