Antigona v New Yorku – Rovás Őszi Fesztivál

Antigona v New Yorku – Rovás Őszi Fesztivál


Esemény részletek


Október 29. szombat, 19.00 ó.
Janusz Glowacki: Antigona v New Yorku (szlovák nyelvű színházi előadás)

Janusz Glowacki (1938) kortárs lengyel drámaíró. Műve a Tomkins Square-en játszódik, ahol hajléktalanok élik a maguk nyomorúságos életét. Két férfi meg egy nő van a parkban, bevándorlók, vagy bevándorlók leszármazottai. A negyedik szereplő – voltaképp narrátor csupán – egy rendőr, aki a rendezett világ jó szándékát és kirekesztő fölényét, szánalmát és megvetését képviseli. Van egy negyedik hajléktalan is, aki épp meghalt, s holttestét elvitték az illetékesek, hogy névtelenül hantolják el a többi hasonló közé. A nő azonban, aki néhai szerelmesét tiszteli az elhunytban, rendes, személyre szóló temetést akar neki. Itt úszik be (halványan) a képbe Szophoklész…
Rendező: Henryk Rozhen. Szereplők: Tatiana Poláková, Peter Cibula, Tomáš Diro (Kassai Állami Színház), Matúš Jaco

ROVÁS ŐSZI FESZTIVÁL, 2011. október 16. – november 19., KASSA

A Rovás Őszi Fesztivál célja, hogy közelebb hozza egymáshoz a kortárs művészeket és a többnemzetiségű, eltérő korosztályú művészetkedvelőket.
A fesztivállal a Társaság Kassa kulturális és képzőművészeti életének kedvezőbb megítéléséhez szeretne hozzájárulni. Az Őszi Fesztivál programjai között érdekes színházi előadások, workshopok, koncertek, filmvetítések találhatók. A programokkal a szervezők a Rovás Galéria és a Művészklub megnyitására fókuszálnak, amely a Rovás Akadémia épületében található, a Kmeťova utca 34. alatt.

A rendezvény a Rovás Polgári Társulás és a Kassai Thália Színház együttműködésében valósul meg. A fesztivál védnöke Czimbalmosné Molnár Éva, a Magyar Köztársaság kassai főkonzulja.

www.rozsnyovidek.sk

Dátum: 2011-10-29
Helyszín: Rovás Akadémia, Kmeťova 34.


Hagyj üzenetet