Ars Antiqua koncertek Krasznahorkaváralján és Rozsnyón

Ars Antiqua koncertek Krasznahorkaváralján és Rozsnyón


Esemény részletek


A régi korok zenéinek kedvelőit újra várja a rozsnyói Gömöri Művelődési Központ (GOS)  által szervezett Ars Antiqua Europae In Via Gothica elnevezésű hagyományos őszi régizene fesztivál, mely a Gótikus út egyes helyszínein valósul meg. A rendezvénysorozat 2014. szeptember 19-től 22-ig kerül megrendezésre Betlérben, Csetneken, Krasznahorkaváralján, Rozsnyón, Imrikfalván (Dedinky), Hárskúton, Dobsinán, Csécsen és Márkusfalván (Markušovce). A belépés díjtalan.

A 13. alkalommal szervezett nemzetközi fesztivál második napján, 2014. szeptember 20-án, szombaton délután 14 órától két magyarországi előadó, Vámosi-Nagy Zsuzsa és Szilágyi Kinga Katinka játszik fuvolán és hárfán a krasznahorkaváraljai Andrássy Képtárban.

Ugyancsak szombaton, este 19 órától a rozsnyói Szűz Mária Mennybemenetele Székesegyházban fiatal és ismeretlen hazai tehetségek, Nikoleta Vodová és Kristián Krištóf (ének és hegedű) lép fel, majd barokk dallamokat hallhat a közönség az Adventure Strings vonósnégyes stílusában.

-pr-i, rozsnyovidek.sk

Letöltés

A www.rozsnyovidek.sk oldalon megjelent bármilyen saját tartalom egészének vagy részletének (írás, kép, hang, videó stb. – kivéve a programok publikus sajtóanyagai, plakátjai, videói) utánközlése csak és kizárólag a szerkesztőség engedélyével, változtatás nélkül, a portálra, mint forrásra utaló egyértelmű hivatkozás és az oldalra mutató link feltüntetésével lehetséges!Hagyj üzenetet