Az Andrássy-mauzóleum bélyegen

Az Andrássy-mauzóleum bélyegen


Esemény részletek


2015. január 16-án, pénteken 14.00 órakor mutatják be a Szlovákia kulturális öröksége sorozat keretében kiadott Krasznahorkaváralja – Andrássy-mauzóleum című postabélyeget. Az esemény helyszíne a krasznahorkavárajai kultúrház, ahová a szervezők – a Szlovák Nemzeti Múzeum Betléri Múzeuma, Krasznahorkaváralja Község, a Szlovák Bélyeggyűjtők Szövetsége és a Szlovák Posta r.t. – minden érdeklődőt várnak.

mauz belyeg

A Szlovák Köztársaság Közlekedésügyi, Építésügyi és Régiófejlesztési Minisztériuma jóváhagyta az 1,15 € értékű bélyeg bevezetését, mely 2015. január 2-tól érvényes a belföldi és külföldi postai forgalomban. A Prágában nyomtatott bélyeg mérete 22 × 26,5 mm, témája az egyedülló szecessziós műemlék, a krasznahorkaváraljai Andrássy-mauzóleum, melyet Krasznahorka várától nem messze gróf Andrássy Dénes építtetett szeretett felesége, Franciska grófné részére. A bélyeg Peter Augustovič festőművész és Mgr. art. Jozef Česla munkája.

-pr-i, rozsnyovidek.sk, forrás: telecom.gov.sk

Köszönjük, ha programajánlóinkat, híreinket egy kattintással megosztja közösségi oldalán!

A www.rozsnyovidek.sk oldalon megjelent bármilyen saját tartalom egészének vagy részletének átmásolása, sajátként való közlése tilos!Hagyj üzenetet