Azördögbe! – a Csavar Színház mesejátéka a Tháliában

Azördögbe! – a Csavar Színház mesejátéka a Tháliában


Esemény részletek


Március 10-én, csütörtökön délelőtt a gyerekek kedvében jár a kassai Thália Színház, hiszen 9.00 órától a hetényi Csavar Színház Azördögbe! című mesejátékát láthatják (Süsü bérlet).

A magyar népmesék gyakran foglalkoznak az elmúlás, a halál utáni élet, a pokolbéli szörnyetegek birodalmával. A régmúlt parasztembere, mint a mai kor embere is, a legjobban az elmúlástól félt. Ennek követe az ördög. Ha ő megjelenik, vele együtt megjelenik a baj. De mesénk legnagyobb hőse a szegény ember, még a haláltól sem riad vissza.

Ki az, aki fél az ördögtől? Mindenki! Csak a szegény ember nem… mert neki már nincs sok vesztenivalója.  Sok furfanggal, sok játékkal és persze csavaros észjárásával még a pokolbéli legfelsőbb hatalmak eszén is túl jár.  De az ördögnek a legnagyobb ellensége nem a szegény ember, hanem a székely asszony, aki még  attól sem riad meg, ha belébúj az ördög. Hogy miért… kiderül ez a Csavar Színház legújabb meséjéből. Előadásunkban felcsendülnek a legszebb hajdúsági, és mezőségi dallamok. Mindez ütőgardon, gitár és hegedű kíséretében. (www.csavarszinhaz.eu)

Rendezte: Gál Tamás

  • rozsnyovidek.sk, fotó: csavarszinhaz.eu

További programajánlóink a RENDEZVÉNYEK rovatban, illetve a naptár egyes napjaira kattintva találhatók.Hagyj üzenetet