Bakancsos Tábor – kalandos túrák a karszton

Bakancsos Tábor – kalandos túrák a karszton


Esemény részletek


Azok a gyerekek, akik a szünidő második hónapjára keresnek izgalmas programot és szeretik a kihívásokat, augusztus 9-ig még jelentkezhetnek a II. Bakancsos Táborba, melynek résztvevői a festői Gömör-Tornai Karszt természeti szépségeit, látnivalóit barangolják be.

2015. augusztus 16-a és 23-a között másodízben várja a túrázó gyerekeket a Bakancsos Tábor, melynek helyszíne, kiindulópontja a várhosszúréti Jozefína panzió. A tábor elsősorban 9-13 éves gyerekeknek ajánlott, “akik vonzalmat éreznek az aktív mozgás, a természetjárás és a megismerés iránt. Akikben él a felfedezővágy, s nem restek naponta több kilométert gyalogolni azért, hogy valami újat, számukra ismeretlent lássanak.”

A táborozók túráznak majd a Szilicei-fennsíkon, a Szádelői-völgyben, a Buzgó-barlangban, a Pozsállón, de lesz falmászás, városnézés, faültetés, íjászat, csocsó- és foci-bajnokság, csúzlikészítés, verses-zenés előadás, virtuális várlátogatás és úti beszámoló is, esténként pedig szalonnasütés, gitárszó, csillagnézés.

bt

A táborban való részvétel díja 185,- €, ami magában foglalja az utazás költségeit (Galánta-Rozsnyó-Galánta), a helyi utazási költségeket, a szállásdíjat (elhelyezés 4-6 fős szobákban) és az önkormányzat felé fizetendő idegenforgalmi illetéket, az étkeztetés költségeit (reggeli, száraz útravaló, kétfogásos meleg vacsora), a múzeumi belépők árát, a szabadidős programok és sportfoglalkozások lebonyolításával kapcsolatos kiadásokat.

“…kezdő és haladó bakancsosok számára eszményibb helyszínt aligha lehet elképzelni a természetjárás megszerettetésére. Kiterjedt erdőségek, égbe szökő mészkőplatók, barlangok, szurdokok világa ez – földi Paradicsom azok számára, akik az ezerszer járt utat készek felcserélni a járatlanért.”

bt8

A Bakancsos Táborral kapcsolatos bővebb tudnivalók a bakancsos.webnode.sk oldalon olvashatók.

Meghosszabbított jelentkezés: 2015. augusztus 9. (vasárnap éjfélig) a Facebook-on, a www.bakancsos.webnode.sk honlapon található e-mail címen vagy az ugyanott elérhető telefonszámon.

– pr-i, forrás, fotó: bakancsos.webnode.sk


Hagyj üzenetet