Betlérben kezdődik a nemzetközi régizene fesztivál

Betlérben kezdődik a nemzetközi régizene fesztivál


Esemény részletek


A régi korok zenéinek kedvelőit újra várja a rozsnyói Gömöri Művelődési Központ (GOS)  által szervezett Ars Antiqua Europae In Via Gothica elnevezésű hagyományos őszi régizene fesztivál, mely a Gótikus út egyes helyszínein valósul meg. A rendezvénysorozat 2014. szeptember 19-től 22-ig kerül megrendezésre Betlérben, Csetneken, Krasznahorkaváralján, Rozsnyón, Imrikfalván (Dedinky), Hárskúton, Dobsinán, Csécsen és Márkusfalván (Markušovce). A belépés díjtalan.

A 13. alkalommal szervezett nemzetközi fesztivál nyitónapján, 2014. szeptember 19-én, pénteken a betléri Andrássy-kastély zeneszalonjában 17 órától Mária Bujnovská (szlovák nyelvű) előadására kerül sor a történelmi zongorák hangolásáról és restaurálásáról, melyhez Nyéky Miklós koncertje kapcsolódik. A fesztivál ünnepélyes megnyitója  18 órától lesz a csetneki evangélikus templomban, közreműködik a Solamente Naturali együttes az 1730-as Zayugróci kéziratból származó régi gömöri énekekkel és táncokkal.

-pr-i, rozsnyovidek.sk

Letöltés

A www.rozsnyovidek.sk oldalon megjelent bármilyen saját tartalom egészének vagy részletének (írás, kép, hang, videó stb. – kivéve a programok publikus sajtóanyagai, plakátjai, videói) utánközlése csak és kizárólag a szerkesztőség engedélyével, változtatás nélkül, a portálra, mint forrásra utaló egyértelmű hivatkozás és az oldalra mutató link feltüntetésével lehetséges!Hagyj üzenetet