Borkóstoló / Heimann borászat: A Barbár

Borkóstoló / Heimann borászat: A Barbár


Esemény részletek


Újabb borkóstolót tartanak április 21-én, kedden 18.00 órától a kassai Rovás Akadémián (Kmeť u. 34.). Ezúttal a Heimann borászat termékeiből kap ízelítőt a közönség. A belépődíj 5€.

HEIMANN Barbár 2011

Cabernet franc, merlot, tannat és kékfrankos fajtánként, beoltva erjedt, új és használt hordóban másfél éven át érett. Mély, feketébe hajló szín, illatában fanyar gyümölcsök, édesség, frissesség, ami kóstolva is folytatódik. Érett bor, szépen egyben van, a gazdag tanninok hosszan kísérik a fanyar erdei gyümölcsarzenált.

 borkostolo

 „A Szekszárdi Borvidék a Dunántúli-dombság első, keleti lankáin terül el. A dombokat fedő vastag lösztakaró kerek, gyümölcsös, elegáns aromákat ad, míg a mediterránra jellemző, meleg ősz hosszú érési periódust biztosít.”

“Mi a titok a Heimann borokban? Az első és legfontosabb biztosan a saját ízlésünk és a törekvés, hogy mindenből a legjobbat hozzuk ki. Mindez azonban nem valósulhatna meg a kiegyensúlyozott ültetvények és a közvetlen, személyes odafigyelés nélkül.”

“A mai kornak megfelelő technika mellett nagy hangsúlyt fektetünk a természetet kímélő szőlőművelésre. Gyomirtó helyett kapálógépet használunk. A szőlőt többször, manuálisan átválogatjuk az évjárat által meghatározott szempontok szerint. Teljes érettségben – de nem túlérettségben – kizárólag kézzel szüretelünk.”

“Az erjesztés során mértékletes extrakcióra törekszünk. Hogy boraink karaktere kibontakozhasson, hosszú ideig, elsősorban magyar készítésű nagyhordóban érleljük őket.”

“Büszkék vagyunk a számos aranyéremre, amit boraink nemzetközi borversenyeken nyertek: Bordeaux, Brüsszel, London, Budapest. Legnagyobb sikerünk mégis a visszatérő vendég, és az utánrendelt bor.“ (Forrás: www.heimann.hu)

-rozsnyovidek.sk, forrás: RovásHagyj üzenetet