Budapest Saxophone Quartett a Baradla-barlangban

Budapest Saxophone Quartett a Baradla-barlangban


Esemény részletek


2011. június 18-án 15.00 órakor kezdődik az aggteleki Baradla-barlang Hangversenytermében a Budapest Saxophone Quartett koncertje. A program a Miskolci Nemzetközi Operafesztivál rendezvénye.

A Budapest Saxophone Quartet 1995-ben az első magyar klasszikus szaxofon kvartettként alakult. Azóta csaknem ezer hangversenyt adtak Magyarországon és külföldön. A kvartett az elmúlt másfél évtizedben a világ 12 országában lépett föl, részt vettek mesterkurzuson és szaxofonos világtalálkozókon. Eddig hat önálló lemezt készítettek, de közreműködtek más előadók, például Vukán György dzsesszmuzsikus lemezén is. Többször játszottak szimfonikus és koncertfúvós zenekari kísérettel.
A Budapest Saxophone Quartet tagjai 2004-ben szereztek diplomát a Párizsi Zeneakadémia doktori képzésén.
Az együttes tagjai: Szepesi Bence (szoprán szaxofon), Puskás Levente (alt szaxofon), Tószegi Bernát (tenor szaxofon), Horváth Marcell (bariton szaxofon)

A koncert helyszíne a Világörökséghez tartozó cseppkőbarlang, Közép-Európa legnagyobb barlangrendszere. A Baradláról számos “leg” mondható el: a legrégebben kutatott, legismertebb, leghosszabb, képződményekben leggazdagabb magyarországi cseppkőbarlang. Hangversenyterme kiváló akusztikájú. A koncertlátogatóknak érdemes melegen öltözniük, mert a barlang hőmérséklete állandó 13-15 Celsius-fok körüli.

Jegyár: 1800,- Ft
kedvezményes (diák, nyugdíjas): 900,- Ft

Információ:
Tourinform – 3759, Aggtelek, Baradla oldal 3.
Tel.: 48/503-000, aggtelek@tourinform.hu

Dátum: 2011-06-18
Helyszín: Aggtelek, Magyarország


Hagyj üzenetet