Csillagnézés és filmvetítés: Becstelen Brigantyk

Csillagnézés és filmvetítés: Becstelen Brigantyk


Esemény részletek


A rozsnyói székhelyű Gömöri Művelődési Központ (GOS) munkatársai augusztusban is várják a nyilvánosságot a nyári égbolt megfigyelésére a rozsnyói Csillagvizsgálóba (Erdei utca/Lesná 1.) és csütörtökönként a Gemerfilm filmklubbal együttműködve esti szabadtéri filmvetítéseket szerveznek.

A filmvetítés és a csillagnézés augusztusban sötétedés után, 20.30-kor kezdődik. A belépő a Csillagvizsgálóba 1 € vagy kulturális utalvány.

2014. augusztus 28., csütörtök 20.30 óra

Nehanební bastardi/ Inglourious Basterds/ Becstelen Brigantyk

(színes, feliratos, amerikai-német háborús film, 2009, 153 perc)

rendező: Quentin Tarantino

szereplők: Brad Pitt (Aldo Raine hadnagy), Diane Kruger (Bridget von Hammersmark), Mélanie Laurent (Shosanna), Christoph Waltz (Hans Landa), Eli Roth (Donnie Donowitz őrmester)

A megszállt Franciaországban Shosanna szemtanúja lesz, ahogy a német Hans Landa ezredes lemészároltatja a családját. A lánynak sikerül megszöknie. Új személyiséget felvéve Párizsban telepszik le, ahol egy mozit üzemeltet. Közben az amerikai Aldo Raine hadnagy zsidó katonákból verbuvál csapatot, amely a brutális akciói miatt kétes hírnévre tesz szert a németek között. A német vezetés Shosanna moziját szemeli ki az új propagandafilm premierjére, melyen a Führer és a többi vezető is megjelenik. Miközben Shosanna merényletre készül, Raine csapata is akcióba lendül, hogy a helyzetet kihasználja. (port.hu)

 

aug mozi

A szervezők fenntartják a műsorváltoztatás jogát!

Aktuális információk a programról szlovák nyelven a művelődési központ Facebook-oldalán olvashatók. Elérhetőség: Anežka Kleinová, kleinova@gos.sk, 058/732 36 50.

-prékop-i, rozsnyovidek.sk

A www.rozsnyovidek.sk oldalon megjelent bármilyen tartalom (írás, kép, hang, videó stb.) utánközlése csak és kizárólag a szerkesztőség engedélyével, változtatás nélkül, a portálra, mint forrásra utaló egyértelmű hivatkozás és az oldalra mutató link feltüntetésével lehetséges!Hagyj üzenetet