Drázus filmklub: Lore

2014 május 10. 17:45 - Rozsnyó (Rožňava)

A rozsnyói Otvor dvor polgári társulás filmvetítéseivel májustól visszatér a főtéri Larsen bárba, a vetítések idejét az éppen zajló jégkorong világbajnokság eseményeihez igazítják.

A Drázus filmklub következő vetítésére az Excalibur filmklubbal együttműködve 2014. május 10-én, szombaton 17.45-től kerül sor a Larsen bárban (Bányászok tere 2.), ahol az érdeklődők egy háborús drámát láthatnak. Belépő 2 €.

Lore

(színes, feliratos, német-ausztrál-angol háborús filmdráma, 108 perc, 2012)

rendező: Cate Shortland

szereplők: Saskia Rosendahl, Nele Trebs, André Frid, Mika Seidel, Kai-Peter Malina

Németország, 1945. Öt gyerek magára marad, miután a meggyőződéses náci szüleiket a szövetségesek letartóztatták. A legidősebb, a tizennégy éves Lore vezetésével elhatározzák, hogy a romokban heverő országon keresztül megpróbálnak eljutni az északon élő nagymamájukhoz. Útjuk során találkoznak Thomasszal, a fiatal zsidó menekülttel. Miközben szembesülnek szüleik tetteinek következményeivel, a túlélés érdekében meg kell tanulniuk bízni az egyetlen emberben, akiről azt tanították nekik, hogy gyűlölniük kell. (port.hu)

[box] Drázus filmklub – a jó mozi!

A rozsnyói Otvor dvor polgári társulás szombat esténként a helyi Larsen bárban tart filmvetítéseket. A polgári társulás új projektje a Sineklub Drázus, azaz a Drázus filmklub – a megnevezés a francia cineklub sajátos átírása és a rozsnyói Drázus patak társításából ered, utalva az európai és a helyi szoros kapcsolatára. A filmklub keretében többszörösen díjazott európai filmeket mutatnak be a rozsnyói közönségnek kezdő és ismert rendezők műhelyéből a legkülönbözőbb műfajokban: vígjátékot, dokumentumfilmet éppúgy, mint drámát vagy akciófilmet.[/box]

A filmklubbal kapcsolatos aktuális információk szlovák nyelven az SK Drázus Facebook profilján olvashatók.

-rozsnyovidek.sk

A www.rozsnyovidek.sk oldalon megjelent bármilyen tartalom (szöveg, kép, hang, videó stb.) utánközlése csak és kizárólag a szerkesztőség engedélyével, változtatás nélkül és a portálra, mint forrásra utaló egyértelmű hivatkozás és a portálra mutató link feltüntetésével lehetséges!