Dresch Quartet-koncert

Dresch Quartet-koncert


Esemény részletek


Magyarország Kassai Főkonzulátusa szervezésében kerül sor 2013. október 18-án 20.00 órai kezdettel a Dresch Quartet koncertjére. Az esemény helyszíne a Kaszárnya-Kultúrpark (Alfa épület, Kukučínova 2., Kassa). Belépőjegy: 3 € , jegyek a helyszínen vásárolhatók, egy órával a koncert kezdete előtt. Előzetes jegyfoglalás a +421 917 178 447 telefonszámon.

A magyar jazz egyik legegyénibb zenei világot képviselő, meghatározó, irányadó szereplője. Ahogy Garbarek az észak-európai vagy Coltrane az afro zenei tradíciókat, úgy Dresch az erdélyi autentikus folk jellemző elemeit emelte be a jazzbe. Zenéje nem művi, megéli a népi kultúrát, tudatosan képviseli az ebben rejlő örökséget. A muzsikájába épített folk tartása adja azt a fundamentumot, amely biztos alapot nyújt a jazz szárnyalásához, improvizálásához. Felvételei, amelyek alapvetően instrumentális jellegűek, nemcsak a népi dallamokat idézik, hanem azok szövegei is hallhatók. Munkássága világszerte elismert, nemzetközi szinten az elsők között jegyzett muzsikus.

Zenei pályafutását a hetvenes években kezdte. Az első jelentős formáció, amelynek alapítója és évekig meghatározó tagja volt, a Binder Quintet. Később megalakította saját quartetjét, amelyben a magyar szabad és improvizációs jazz összes jelentős zenésze megfordult. (Baló István, Benkő Róbert, Grencsó István, Lajkó Félix, és sokan mások.). Állandó tagja Szabados György zenekarának, a MAKUZ-nak, valamint a jólismert Csík folkzenekarnak. Számtalan nemzetközi fesztivál, koncert, jam session kiemelt résztvevője.

A zenekar tagjai:

  • Baló István – dob
  • Hock Ernő – nagybőgő
  • Lukács Miklós – cimbalom
  • Dresch Mihály – szaxofon, fuhun

 

-rozsnyovidek.sk

info, fotó: www.kassa2013.eu

 Hagyj üzenetet