Dsida Jenő: 212 millió (színházi est) – Rovás Őszi Fesztivál

Dsida Jenő: 212 millió (színházi est) – Rovás Őszi Fesztivál


Esemény részletek


Október 31., hétfő 19.00

Dsida Jenő: 212 millió (színház)
A 212 millió valójában az 1907-ben, Szatmárnémetiben született Dsida Jenő Bútorok című költeményéből 5 fiatal által összeállított színházi est, mely sajátos módon reagál a versben felvetett, máig aktuális, súlyos társadalmi problémára, a munkanélküliségre és az ebből fakadó mindennemű negatív feszültségre. A produkció egyben egy „werkelőadás” (betekintés), mely tulajdonképpen bevezetés egy későbbi előadásba, amely kortárs kicsúcsosodása annak az eszmei mondanivalónak, amit Dsida Jenő hagyott hátra ebben a versben.
Szereplők: Básti Andrea, Kristóf Roland (Szombathelyi Weöres Sándor Színház), Flórián Róbert Szabolcs (Thália Színház)

ROVÁS ŐSZI FESZTIVÁL, 2011. október 16. – november 19., KASSA

A Rovás Őszi Fesztivál célja, hogy közelebb hozza egymáshoz a kortárs művészeket és a többnemzetiségű, eltérő korosztályú művészetkedvelőket.
A fesztivállal a Társaság Kassa kulturális és képzőművészeti életének kedvezőbb megítéléséhez szeretne hozzájárulni. Az Őszi Fesztivál programjai között érdekes színházi előadások, workshopok, koncertek, filmvetítések találhatók. A programokkal a szervezők a Rovás Galéria és a Művészklub megnyitására fókuszálnak, amely a Rovás Akadémia épületében található, a Kmeťova utca 34. alatt.

A rendezvény a Rovás Polgári Társulás és a Kassai Thália Színház együttműködésében valósul meg. A fesztivál védnöke Czimbalmosné Molnár Éva, a Magyar Köztársaság kassai főkonzulja.

www.rozsnyovidek.sk

Dátum: 2011-10-31
Helyszín: Rovás Akadémia, Kmeťova 34.


Hagyj üzenetet